Hulenyt 1989

Hulenyt 1989

Touring Nyt nr. 3

 

19.-20. nov. "Træls træf" hos MC Patruljen: Turen derud startede lidt "træls" med en punktering for Pia's vedkommende. Det lykkedes hende at overtale AW til at låne hende hans sidevognshjul, da han selv var på offroaderen. Senere fik Thomas problemer med MZ'en og måtte en tur indenom en gård for at skrue lidt.

Peter havde nok engang været lidt "kårle" - man er vel ikke efterkommer af vikingerne for ingenting, så selvfølgelig skulle han sove ude i det fri. Det lykkedes ham endda at få overtalt Michael, Jørn og Thomas til at gøre det samme. Den aften/nat nøjedes Pia da heller ikke med at sige "godnat", men sagde ordentlig "farvel"! ! Det blev nemlig en nat med - 10°, så vi vågnede med rim på poserne og kolde næser. Men endnu engang kunne vi tage en pokal med hjem til "Hulen", - for flest deltagere.

2.-4. dec. Julezielfahrt: Turen til Voerså gik godt. På trods af de 4 MZ'er! Vi måtte vente lidt på færgen ved Hals-Egense, så der blev tid til en ryge-pause på toiletterne. Per's MZ var ked af at skulle i gang igen, så han måtte trække ombord.

Efter sejlturen kiggede de "kloge hoveder" på problemet, der ene og alene bestod i, at Per havde glemt chokeren! Vi kom så frem uden de store problemer og havde en hyggelig

fredag aften.

Lørdagen gik med de sædvanlige forberedelser, som at hente juletræ, bage æbleskiver og kringle o.s.v.

I år havde Michael virkelig satset på at vinde sin klasse med sin Yamaha 125. Men lørdag aften ringede han fra Ålborg - cyklen ville ikke mere. (Typisk Yamaha! ! ! ). Thomas forbarmede sig og startede "Spjætten" op. Det var en noget træt og

slukøret Michael, der dukkede op i Voerså efter en tur på 1.600 km og 24 bogstaver. Bedre held næste gang!

10.-11. dec. Klubtur til Ålum: Per Ålum havde til månedens klubtur lejet "Skovhuset" ved Ålum. Vi mødtes i løbet af eftermiddagen lørdag, og spiste aftensmad sammen. Ålum fik ved den lejlighed lært at tilberede Bearnaisesauce. Sidst på eftermiddagen havde 2 af offroadkørerne været ved byens bager og købt lækkerier for over 100,- kr. Ellers stod aftenen i uhyggens tegn. Snakken gik om diverse uhyggelige film, vi hver især havde set. Toppen blev nået, da Peter midt i det hele rædselsslagen udbrød: "Der står sgu en udenfor", og hoppede 1/2 meter på stolen, medens døren gik op, . . . og Esben Riis stod i døråbningen. Vi drog vist alle et lettelsens suk, og han var snart bænket ved bordet. Det var ellers en rigtig fed weekend.

  1. dec. Julefrokost: Der var fint fremmøde til den traditionelle jule-frokost. Dagen derpå bød på overraskelse for Hap. Han var i nattens løb blevet dekoreret med tandpasta og tusch i hele ansigtet. Ak ja, hævnen er sød.
  2. dec. Juleaften: Igen i år mødtes de standhaftige (7 stk.) efter kl. 23. Der var almindelig morskab over Michaels køkkengrej, som han ihærdig forsøgte at prakke på de andre fremmødte. Var det mon en fin lille hentydning fra familien?

 

Nytårsaften: Vi var en lille intim flok på 11 personer, som mødtes i "Hulen" for at tage hul på det nye år sammen. Der var pyntet med serpentiner, balloner, godt fyldt med peber, samt hatte og hagesmække ved kuverterne. Klokken 24 lod vi champagnepropperne springe og ønskede hinanden et godt MC-år. Det lykkedes at få fyret al fyrværkeri af uden øjenskader, takket være Peters sikkerhedsbriller. Man havde jo fulgt godt med i OBS-udsendelserne.

 

13.-15. januar Vinterweekend i Mørkholtlejren: 7 af klubbens medlemmer var nede at vise flaget denne weekend. Turen derned gik godt, bortset fra at Peter lidt før Vejle måtte efterspænde MZ'en, da den var ved at tabe forrøret.

For Jes' vedkommende blev det også til en større rundvisning på skadestuen i Vejle. Han havde haft et lille uheld i det smattede føre, ved afgangen fra "Hulen", og det viste sig, at han havde brækket en flis af en knogle i foden.

Efter et par hyggelige dage, skulle det traditionelle race de sidste km til "Hulen" afvikles. Her blev Peter for en gangs skyld hægtet af, efter længere tids "kamp" med en Opel Rekord, - et kvarter mindst! Men hva', Pia og AW kørte jo også 165 km/t.

(Den må de nu længere "uj i Århus" med! ! ).

 

21.-22. januar Krakærtræf: Vi var 12 barske som drog afsted til Krakær Camping. Men snevejret havde svigtet os. Det var det dejligste forårsvejr med solskin og adskillige varmegrader.

Leif havde lånt en 500 offroader, som senere viste sig at være en 3 1/2, men den trak som en 500'er, mente han.

Ellers gik teltrejsningen uden skænderier, og hurtigt fik vi kaffe og madder. Så blev der gået en tur i området, og den store gryde med gule ærter blev sat over, mens flaskerne gik rundt.

Gule ærter og grisehaler det er noget vi kan li'. Der blev ædt og drukket, og der blev fortalt historier alt imens vaflerne blev bagt. Snakken gik indtil folk stille listede i poserne, godt trætte.

 

3.-5. feb. Vintertræf i Silkeborg: Silkeborgklubbens aftale med vejrguderne var da vist gået "lidt i lort". Det regnede ned i stænger, og der var "en hård vind den daw, derude fra west" (ref.: "De Nattergale").

Det blev en hård prøve for vores 150,- kroners villatelt. Næste dag havde Peter da også koppevis af regnvand i støvlerne.

Den medbragte aftensmad blev indtaget i føromtalte telt med 1. klasses underholdning af Anton fra Farsø. Senere på aftenen erfarede Lotte og Lene, at rom er ganske godt at indtage til træf. Det indbragte 1 kasse øl, vundet fra Hammel MC, et godt humør, samt et par godt tilsølede cowboybukser.

Med et deltagerantal på 8, kunne vi drage hjem med pokal for klub

med flest deltagere, og Pia fik pokalen for længstkørende pige.

 

24.-27. feb. Primus i Norge: Da Pia jo efterhånden havde forsynet knejterne med ørne (soveposer), var der ikke længere nogen gyldig undskyldning, så vi drog 6 afsted nordpå.

Hans-Jørgen var desværre faldet fra i sidste øjeblik på grund af en slem halsbetændelse.

Ved færgen mødte vi Jess og Bo fra Vejle MC, de ville op at se, hvad det var for noget, og de fortalte, at de havde 2 mand deroppe i forvejen, det var Knud og Frank.

Sejlturen gik fint. Bølgerne gik højt, så Pia fik pludselig influenza! ? Michael havde hele vinteren sukket efter sne, men han fik vist nok. På et tidspunkt kørte han knapt 50 m uden at han og cyklen måtte ned at ligge.

Jørn havde sat snekæder på Spjætten, så han trak bare op af bakkerne. AW måtte et vist sted have 4 forsøg, men han manglede jo også H-J som

tyngde på baghjulet.

Da vi endelig kom derop, var der næsten ingen sne, så AW og Pia kunne ikke få deres telt op at stå med de snepløkker, som de havde pralet så meget af. Vi andre måtte så låne dem et par stykker hver.

Det sneede hele weekenden uden at være ordentlig frostvejr, så der var nogle, der blev temmelig våde. Der var også nogen, som blev temmelig våde indvendig og AW's balance var ikke så god. Det lykkedes ham at spilde 2 liter juice, som vi ellers ikke måtte drikke, da det var til morgenmaden mandag. Pia skæld-te ud og AW måtte så købe noget nyt.

Vi 6 fra YCÅ havde en fin hjemtur, men de 4 fra Vejle havde lidt problemer. Knud punkterede 4 gange, og Jess havde problemer med sin Suzuki, men de nåede færgen!

Lene og Peter

Touring Nyt nr. 4

 

10 af klubbens medlemmer drog den 4/3 til "Fyens land" for at se på MC-nyhederne i Fyns Forum. Igen var det Peter, der måtte have sorte fingre på turen derned. Bundskruen på karburatoren blev rystet løs på MZ'en og benzinen fossede ud. Generelt må vi nok sige, at udstillingen var en "tynd kop the".

Vi synes det ville ha' været en god ide, om man havde suppleret de stande, der var, med stande med udstyr som sidetasker, tanktasker, kåber m.m. - foruden campingudstyr. Det var sjovere at se på cyklerne på P-pladsen - det skyldes naturligvis ikke, at man ikke har råd til de nye cykler, der var udstillet. Som altid havde vi det obligatoriske "fri race" på det sidste stykke af hjemturen. Hårdt presset gik Michael denne gang af med sejren.

Påsken: Vi startede med at lave "påskearbejde". Det vil sige vi gjorde "Hulen" forårsklar. Der blev skuret og skrubbet, malet og banket, og græsset blev slået. Arbejdet sluttes med den traditionelle påsketur, som i år gik til Peters forældres sommerhus. Påsken var dog også præget af udadvendte aktiviteter. 6 mand m/k mødte op hos Mike og Bente til deres 15 års jubilæum. Jørn, den evige optimist, tog Spjætten til D'n Toerstop i Holland for at lykønske Jan på fødselsdagen. Nedturen gik godt, hjemturen tog 18 timer med tog i selskab med ludere og lommetyve!

En anden af klubbens "frelste" MZ-kørere, Flemming, brugte påsken til at få påmonteret sit nyerhvervede 6 V Ferguson batteri på bagagebæreren. Det er temmelig sikkert den eneste 150 MZ i landet, der let går på "rullen", og det er tillige klubbens hurtigste MZ. (Påstår han da! )

Den 14. april afholdtes forårsgeneralforsamlingen. Thomas blev klubbens nye formand - den 5. i klubbens 23-årige historie! Ellers var det til en forandring en rolig ("kedelig") generalforsamling. Lørdag drog Onkel til Kolmer-Elbe for at deltage i træffet der. Andre 10 af klubbens medlemmer tog til Hyggeweekend i Sepstrup MC. Vi går nu ind for kvalitet frem for kvantitet! ! ! Det kan for nogle være svært at få stoppet i tide med indtagelse af de våde varer. Det var Pia og John et eksempel på.

8 mand råhyggede sig den 8/4 med medbragt mad og drikke (pakket af Pia) til speedway på Løvelbanen. Poul og Kaj fra Patruljen har jo efterhånden lært, hvor det er værd at holde sig til.

Intentionen var en fællestur til MCTC generalforsamlingen ved Skåstrup Strand, men virkeligheden blev en anden. Vi havde alligevel en fin weekend.

7 stk. drog 5.-7. maj op og viste flaget hos Patruljen. Vi havde en fin weekend, - god fest og fed musik.

Der var fint fremmøde til klubbens pinsefest. Olden blærede sig med sin nye cykel. Mikael lærte at passe bedre på sine "ædlere dele", og måtte samtidig sande, at de tilstedeværende piger ikke lod sig imponere. Søndag tog de medlemmer, som ikke lå underdrejet, til race på Jyllands-Ringen.

Senior misforstod meningen med den årlige tilbagevendende vandring til Niels Ebbesens eg og gav den som naturorienteringsløber. Det var måske en ide at træne i forvejen til næste år. Han blev dog fundet efter kortere tids søgen.

Vi er nu i fuld gang med at forberede en "Høstfest", som løber af stabelen den 16.-17. september. Sæt derfor allerede nu kryds i kalenderen og kom og få en øl og en svingom i vores "musiktelt". Mere herom senere.

Samtidig vil vi gerne gøre opmærksom på, at klubben fortsat er åben for tilgang af nye medlemmer. Kig indenfor på en af vore klubaftener, som er mandag og fredag. Der er altid folk i "Hulen" fra kl. 20.00.

Lene, Flemming og Thomas

Touring Nyt nr. 5

 

Der blev den 20. maj afholdt offroad rally i området Tørring-Horsens. 5 af klubbens medlemmer deltog i dette arrangement, og havde en uforglemmelig dag. Den uendelige strækning (?) Århus-Tørring varede 2 timer!!!

Som bekendt er det med at finde vej jo ikke lige netop klubbens force, så allerede ved løbets start, som var en special-etape på supercross banen i Tørring, opstod der problemer i form af fejlkørsler, styrt og punkteringer. Da Michael var så smart at punktere uden for ruten, kunne servicevognen ikke finde ham, hvorefter han godt irriteret kørte videre på fladt hjul.

Special-prøverne i grusgravene ved Hedensted bød på megen "dramatik". Den ellers tørre og fine bane blev her ført tæt på nærmest bundløse mudderhuller, som Jess og Thomas stiftede nær bekendtskab med. En Suzuki DR 250 vejede efter dette bekendtskab 250 kg, da den ved 4 mands hjælp igen fik fast grund under hjulene. Da H. Brønds kondi stod bedre mål med en gang fotografering end kørsel, kan læseren måske nyde billedet fra det omtalte mudderhul. Det blev ikke til nogen topplacering for klubbens medlemmer, men vi har intentioner om at vende grueligt tilbage.

Efter et veloverstået Jumbo-Rally kørte 3 stk ud til Patruljen den 28. maj og nød deres lækre fødselsdagslagkage med cacao og kaffe til.

planer om det i 1988, men efterhånden som dagen kom var der kun Peter, AW og Pia tilbage. H.P. og Jørn sluttede sig til os, og så drog de 5 Honda kørere afsted med færgen fra Esbjerg over til alt det spændende på den berømte ø. Men ak, hvor blev Pia søsyg, mens de andre fyldte sig med whisky-sjusser.

Venstre-kørslen i England gik fint, men rundkørsler var noget lort, og der var mange af dem.

Den første nat blev tilbragt ved en engelsk pige, Pia kendte i Liverpool, og næste morgen gik færgen til Man. Mødetidspunktet var 3 timer tidligere end færgen sejlede, fordi alle motorcyklerne skulle bindes fast, og det tog faktisk 3 timer, inden alle var ombord. Man skulle ikke være særlig nænsom med sin MC, der kunne nemt komme ridser her og der. AW havde prøvet det før, så han havde taget en gammel tank på hjemmefra, og det syntes Peter var noget snyd.

Fire timer efter afgang var færgen i Douglas, og lige med det samme var der race på drengen. Vi ankom lige midt i træningen, det var fedt!

Senere fandt vi campingpladsen, som var udmærket, selv om Leif havde sagt, det ikke kunne lade sig gøre at bo på camping derovre.

Ellers var der race hver anden dag, så blev vejene lukket, og så gik det bare deruda'. Det var en helt anden oplevelse, end almindelig race på en lukket bane med stakit og stor afstand mellem bane og publikum. Her var man simpelthen så tæt på, at man kunne mærke suset, når de kom forbi.

De dage, hvor der ikke var race, var vi ude at lege turister rundt på øen, og banen skulle jo også køres igennem.

Hans-Jørgen kom nogle dage senere end os andre og Keld var derovre i forvejen, så de kom og besøgte os indimellem. Vejret var fint om dagen, men ret koldt om natten, så Peter mente, at hans "ørn" (en "ørn" er en amerikansk militær-sovepose, red.) havde været sagen.

På hjemturen var vi på MC museet i Birmingham. Det var et fantastisk syn, mange virkelig fine motorcykler.

MCTC Festival

5 af klubbens medlemmer tog til Thorning til MCTC festivalen, hvor vi deltog i offroadturen og fællesturen. Poul Christensen havde nok festivalens festligste indslag, da han viste "knejterne", hvordan en sidevognscykel kunne bruges på crossbanen.

Alt i alt en god weekend. Dog var det synd, at den ellers gode musik blev ødelagt af hallens dårlige akustik, og at toiletbesøg til tider krævede, at man var udstyret med vaders.

Holland

TT i Assen plejer at kunne få en del af klubbens medlemmer ud at køre, men i år var der desværre kun 5 stk., der lod sig lokke, deriblandt klubbens yngste mand, Flemming, som skulle på sin første ferietur. Han ville ud at opleve Fællesmarkedet, og det krævede en del forberedelser og indkøb. Men unge mennesker er ikke, hvad de har været. Han var tilbage allerede søndag aften - med diverse underlige forklaringer.

Ellers gik weekenden i Assen som den plejer: Radiobiler - race - mad - øl - snak.

Belgiens grand prix

Fredag afsted mod Francopole. Efter 3 tankninger og små 900 km var vi fremme ved målet, hvor Mike, Bente og Henning fra Horsens sad og hyggede sig hos "le Patron" med øl og god snak, alt imens hollænderne knuste deres glas. - Vi fandt aldrig ud af hvorfor.

Jørn pralede med, at han var kommet 1 /2 time før os AW og Pia, men de gav igen med, at så havde de til gengæld ikke brugt så meget benzin.

Lørdagen gik med at se på træning, finde ud af hvor vi skulle sidde om søndagen, æde-drikke og snakke med de andre. Der var efterhånden en del bekendte, og Mike og Pia skulle selvfølgelig have deres isdessert med jordbær.

Søndag morgen kunne Henning ikke komme hurtigt nok afsted, så vi andre måtte skynde os. Snart begyndte racet, 125 ccm - 250 ccm gik godt, så kom 500 ccm endelig, men det blev stoppet og startet 3 gange på grund af lidt regnvejr (tøsedrenge). Da side-vognene var kørt færdige tog alle hjem til "le Patron" og spiste dejlig aftensmad og så blev der ellers diskuteret race.

Efter at alle var taget hjem om mandagen tog AW og Pia en tur til Luxembourg efter Stroh rom og smøger. En lille køretur blev det også til og et museumsbesøg i Stavalot med MC og bil race. Det var ikke særlig dyrt, men heller ikke særlig godt. Næste dag gik den hjemover, 900,- kr fattigere.

Hjemme i klubben var andre, som ikke havde råd til en Belgien-tur kørt til visefestival i Skagen, og der havde de brugt 1.000 kr. - Det kan altså ikke være pengene, men må være interessen der mangler!

I Belgien kunne vi ikke forstå, hvor Gunnar Skryd blev af. Han havde ellers truet med at møde op, men senere brugte han som undskyldning, at han efter cirka 75 km var væltet med MCTC's 1200 Yamaha, så nu er han gået ned i kubik. Han er sidst set på en 4 1 /2 Honda, gad vide om han kan magte den?

 

Invitation:

Husk høstfesten den 16.-17. september.

Vi har konkurrencer

Vi har fællestur

Vi har musik

Vi har øltelt

Vi har teltplads

Alle er velkomne, og der er folk i Hulen fra fredag aften kl. 18.

Thomas, Jess, Lene, Pia

Touring Nyt nr. 8

 

2.-3. sept. Sidevognstræf

Jørn fra Honda Clubben havde stillet en MZ med sidevogn til rådighed for Ålum-familien, så de kunne komme med til sidevognstræf. Samtidig fik Per så smurt sine støvler ind i olie. Der gik nok mere olie til end benzin På den tur. Det var lige de sidste teltpladser, vi fik. Der er altid fyldt godt op, når sidevognsfolkene mødes. De fleste har også et kæmpe telt og en masse skrammel med.

Vi dummede os på et område. Vi havde ikke taget noget mad med, fordi vi ville holde en rigtig dovne-weekend med købemad. Men ak, der kunne ikke købes noget som helst, så der blev hurtigt sendt bud efter diverse sager, så vi i hvert fald ikke kunne dø af sult.

Ellers var det en god oplevelse, hvor man fik snakket med en del gamle venner. Det eneste negative var, at en fik stjålet sin BMW hjelm.

9.-10. sept. Hammel

En lille håndfuld drog afsted til MC 75 Hammel's hyggeweekend. Det var virkelig et godt orkester, de havde fået fat i, de leverede bare fed musik hele aftenen.

Ellers bestod underholdningen i at slå dansegulvet med en plæne-klipper og bagefter lavede man brandere. Først med en Ducati, og kl. 5 om morgenen skulle Gylle-Hans også lige vise, at hans Kawasaki 1300 også kunne, både med og uden kone.

16.-17. sept. Høstfest

Vi havde vovet os ud i en anden form for hyggeweekend end vi plejer, og det må siges at have været en succes. Der kom mange mennesker, og der var lavet en fællestur med efterfølgende spørgsmål. Der var lånt en offroader til konkurrence, og der var MZ-motor-kastning.

Vi havde lejet et stort telt og en DJ om aftenen, og der blev danset. Peter havde lånt en danse-partner, som svingede ham rundt i lokalet, som var han en dukke. Der var også tegn på adskillige blå mærker dagen efter. Senere lokkede vi ham til at lave brandere på dansegulvet med CBX'eren med 23 ventiler endnu. Peter var aftenens helt i cirka 1 time, så lavede Jess det samme blot med en MZ. Det virkede lige så godt.

Der var også nogle, jeg nævner ingen navne, som dyppede snablen lidt for langt i 80% rom, det kunne i hvert fald ses om søndagen. Det var en god fest, der var bare en del af klubbens egne medlemmer som udeblev.

29.-30. sept. Galler-ræs m.m. AW og undertegnede tog til Galler-ræs hos Speed-X. Det var et lille og hyggeligt træf med 0-løb om eftermiddagen og fest om aftenen, hvor vi fik ævlet med dem vi kendte, og Kim var begyndt sæt-te sig op til endnu en julezielfahrt - dog ikke på knallert i år.

Samme weekend var et andet hold til off-road løb i Silkeborg, og jeg har ladet mig fortælle, at det var et godt løb, og deltagerne var vist meget, meget trætte om aftenen.

Stadig samme weekend var der både et hold til Snøvsernes Penneberg løb og et til Struers Jydetræf. Det var vist en god fest begge steder, men det er svært at være alle steder på én gang.

 

Husk småvejstur den 4. november, start fra Hulen kl. 10.

 

Julezielfahrt

Nu kommer tiden, hvor vi forhåbentlig får noget vinter.

Julezielfahrten afvikles den 1.-3. december på Møllegården i Voerså. Interesserede kan henvende sig til Hans-Jørgen Jensen, tlf. 86 15 00 73.

Det skal ske senest den 17. november for reservation af køje-plads og tilsendelse af startkort.

Find det varme tøj frem og mød op!

Pia