Hulenyt 1991
Touring Nyt nr. 3
Efter en veloverstået nytårsaften, hvor der var et par stykker, der fik en enkelt øl for meget, skulle vi til at starte på en ny sæson.
Den 12-13 januar var Peter og undertegnede oppe og runde ved Farsø vintertræf. Det var en lærerig tur, idet vi lærte hvordan man sover uden liggeunderlag i 12 graders frost. På vej hjem fulgtes vi med Jes og Harry fra Vejle MCTC; indtil Peter blev træt af at køre 60 km/t.
Den sidste weekend i januar var vi på Krakær camping. Det skulle have været en vintertur, men om aftenen var der flere, der sad i korte ærmer i teltet under indtagelsen af de gule ærter og grisehalerne. Det var også første gang, vi skulle prøve vores nyindkøbte Kawasaki-grønne klubtelt. Det viste sig, at teltet var brandgodt. - Nemt at slå op og meget stort. Det var en hyggelig weekend, som sluttede med, at en MZ omkom på lokumsetapen.
Weekenden efter var Michael og Peter til Silkeborg vintertræf. Det var efter sigende et godt træf, men desværre var der en begrænset deltagelse fra klubbens medlemmer, så det blev ikke til nogen pokal i år.
I slutningen af februar var der Primus-træf i Norge. Vi var fire fra klubben, + Pia og AW, der var afsted på en Yamaha TX 750 og to
Honda 750 Four - alle med sidevogn.
Vi kørte hjemmefra i god tid torsdag eftermiddag og nåede til Frederikshavn næsten uden problemer. Turen op gennem Norge var præget af regn, slud og tøsne. Pia og Peter havde nemmest ved at køre på de sneglatte veje, fordi de stod bedst fast på grund af en vægtmæssig overlegenhed. Det lykkedes da også for dem at tilbagelægge de sidste km i rekordtempo. Pias gashåndtag satte sig nemlig fast, så det var bare om at holde på. Bagefter var det umuligt at se forskel på sneen og Peters ansigtskulør.
Selve træffet var godt med byging af snemand, sidevognsræs, isdessert spisning og indtagelse af diverse varme drikke. Desuden fik vi fejret Pias 40 års fødselsdag på behørig vis. Hjemturen gik næsten uden problemer (der var to Honda'er med!).
Den 2. marts besøgte vi Århus bowlinghal. Vi skulle kåre klub-mesteren i bowling. Det var Mogens der løb af med sejren, så nu er han klubmester i både bowling og gocart ræs. Bagefter var der kaffe hos Ib og Joan.
Påsken blev tilbragt i hulen med maling, rengøring og en enkelt pilsner. Torsdag aften så vi video, og her var det især en udsendelse om "Sussi og Leo", som gjorde lykke. Om fredagen kørte Henning til Sjørring off-road løb. Han gennemførte ikke løbet, men måtte udgå - vistnok for ikke at blive nummer sidst.
- påskedag var der fællestur i det østjyske. Vi så blandt andet Tange værket, og off-road kørerne prøvede kræfter med en cross-bane. Her konstaterede Henning, at hans 600 var for tung at tumle i terrænet. Derefter var der eftermiddagskaffe i Ålum.
Kr. Himmelfartsdag den 9. maj holder vi åbent hus fra kl. 14. Så hvis du har lyst til at besøge Yamaha-klubben og se, hvem vi er, så kig ud. Ved du ikke, hvor vi bor, så ring til Per på det telefon-nummer, som står ovenfor.
- Til trods for navnet kører vi ikke kun på Yamaha, der findes det meste lige fra Honda til MZ.
Klubaften tirsdag og fredag. Høstfest/25 års jubilæum den 13-15 september.
Bh
Touring Nyt nr. 5
I april var vi til hygge weekend hos Patruljen, og det gik godt, som det plejer. Jytte havde godt nok lidt problemer med maveindholdet, hun havde smagt på H. Brønds Stroh Rom, og da Ålum så, hvor det bar hen, blev han pludselig gavmild og begyndte at forære Jytte dobbelte Rom og Coke. Efter den oplevelse har Jytte og Per købt telt med apsis, så de kan ha' lidt fred, når de skal.
Allerede ugen efter var Patruljen på banen igen med træf på farmen, det var elendigt vejr. Bette Pia havde meget fornuftigt taget sin vinterdragt på. Da hun lynede ned, kunne vi se, at det, som hun sagde, var det eneste, hun kunne være i. Jeg tror hun foler midt i juli.
Der var ikke så mange deltagere, som Patruljen ønskede, men de, der kom, havde det sjovt. Ham fra Ulstrup viste sig fra en særdeles gavmild side. Der blev bare delt bajere ud til kassen var tom. Det viste sig, at det var Tommy Steele, der havde betalt for kassen.
Kristi flyvdag var der åbent hus, og der kom både nye og gamle venner. En af dem, en pige, sagde, at hun godt kunne tænke sig at prøve at sidde på sådan en CBX'er, for sådan en kun
ne hun godt tænke sig. Ham fra Ulstrup blev straks et hoved højere, hun var da egentlig sød. Da de nærmede sig 1000 CBX'eren gik det op for ham, at det var Lenes 400 CBX'er, der var tale om, surt show.
Bjørn havde byttet sin Honda 400 ud med en 650'er. Den viste 48.000 km, men da nogen kendte den tidligere ejer, kunne de fortælle ham, at det var 148.000 den havde gået, så Honda'en gik tilbage.
Til NM Road Racing på Jyllands-Ringen havde YCA sving 7, og vi havde en sjov weekend. Vi kom også i DR TV (ham Kim med avisen er ikke medlem af YCÅ).
Pinsen blev som pinser skal være. Mogens brugte det meste af en film på at fotografere en hvis mand fra Ulstrup i sjove situationer, selv Olden blev sprittet.
24.-26. maj holdt vi Jumbo Rally. Det gik igen fint. Løbet blev kørt nord for Århus og endte, som det plejer, i Bilka.
Der er et par stykker, der har købt trial cykel, Peter og H. Brønd. Til AMK's klub-mesterskab fik Peter Larsen, Ulstrup den triumf at vinde afdelingen og samtidig slå "læremesteren", H. Brønd. Så nu snakker Larsen om verdens-eliten og Beta cykler.
Ellers er det træf-tid. Vi har været til Broombasserne, Horsens og Silkeborgs. Vi har selv holdt kaffe-møde, med begrænset fremmøde, sikkert på grund af vejret.
- Brønd
Yamaha Club Århus 25 år
Som tiden dog går. - Den 17. september har Yamaha Club Århus 25-års fødselsdag.
Det store slag bliver holdt i weekenden før, nemlig den 14-15. september, hvor der om lørdagen fra klokken 14-17 vil være åbent hus. Vi håber at se såvel nye som gamle venner til en bid brød og et par kopper øl. Det hele glider derefter over til at blive HØSTFEST, hvor vi blandt andet sætter et par grise på spid og ruller den store forlængerledning ud til det levende orkester, der kommer og spiller om aftenen/natten. Så tag derfor teltet med, hvis du vil med til en fest, som vi sent vil glemme.
Det er klart, at der er sket meget i de 25 år, klubben har eksisteret, og jeg vil her kort fortælle om noget af det, der er hændt gennem årene. Det hele startede med, at Roland Syrig den 17. september 1966 havde en annonce i Århus Stiftstidende, hvor han søgte andre Yamaha kørere. Til at begynde med mødtes klubbens medlemmer på Søsporten ved Århus lystbådehavn og hjemme hos hinanden.
I 1968 blev der lejet et stykke jord i nærheden at Leifs Lyngby, som blev døbt KNOTTEN, og her blev det første klubhus (et gammelt murerskur) rejst.
Snart blev der lavet et køkkenhjørne og installeret bord og bænke, så kaffen kunne nydes med petroleumssmag fra den utætte lampe over bordet.
Knotten blev imidlertid solgt i 1968, så allerede efter et års tid måtte man flytte til et lille lokale ved siden af det værksted, man var ved at indrette på Norring Mølle hos Ulrik Worm.
I begyndelsen af 1969 blev afløseren for Knotten fundet i form af en gammel grusgrav i nærheden af Nilles Kro. Her ligger HULEN endnu den dag i dag.
Som klubhus blev der indkøbt en gammel jernbane-kreaturvogn, som i løbet af kort tid blev indrettet med borde og bænke og en køkkenafdeling, så der kunne laves alt fra kaffe til varm mad.
Senere blev Hulen udvidet med nok en vogn, som blev indrettet til pejsestue. Et enkelt skur eller tre kom til som ved et andet kolonihavehus. Også et gammelt cirkus-tigerbur kom til, men det rådnede dog hurtigt op. Så i 1976 blev tigerburet afløst af en Triangel person-jernbanevogn. Den blev indrettet med bar og sove-pladser, og her har der været afholdt mange gode fester.
I vinteren 80-81 blev der lavet mange vilde planer om en ny Hule, da den gamle efterhånden var så rådden, at selv rotterne gik lige igennem uden at banke på. Det endte med, at der i 1981 blev bygget et flot nyt hus - dels af genbrugsmaterialer, dels af nyindkøbte materialer - til en pris på cirka 35.000 kr. Den nye Hule stod halvt færdig, da vi holdt 15 års fødselsdag i 1981.
Senere blev Hulen udvidet med nok en vogn, som blev indrettet til pejsestue. Et enkelt skur eller tre kom til som ved et andet koloni-havehus. Også et gammelt cirkus-tigerbur kom til, men det rådnede dog hurtigt op. Så i 1976 blev tigerburet afløst af en Triangel person-jernbanevogn. Den blev indrettet med bar og sove-pladser, og her har der været afholdt mange gode fester.
Da klubben startede var den kun for Yamaha kørere, men allerede i 1968 begyndte man at optage medlemmer, der kørte på andre mærker. Klubnavnet Yamaha Club Århus har man dog fortsat ønsket at beholde.
Selvfølgelig har der været en del udskiftning af medlemmerne gennem årene, men heldigvis er der stadig mange af de gamle, der fortsat kommer i klubben - for eksempel Leif, Ivan, Olden, Esben, Kaj, Ib, Meyer m. fl. - og som derved stadig er med til at tegne klubben.
Allerede fra starten blev der kørt på motorcykel hele året, så i januar 70 blev det første lille interne vintertræf med telt og sovepose holdt på Krakær Camping på Mols. Hvilket det fortsat bliver med Degnens gule ærter og dampkogte grisehaler. For dem, der gerne vil have det endnu koldere, har der de sidste 15 år været nogle, som tager til Primus-træf i Norge i februar måned.
Lige fra klubbens start er der blevet lavet mange orienteringsløb. Udover flere interne har der været afholdt Niels Ebbesens Rally og September-kåsan fra 1970 og mange år frem. For øjeblikket bliver der mest gjort i off-road løb, som jo også er meget fornøjeligt.
Siden 1975 har der på en solbeskinnet lørdag-forårsdag i samarbejde med MCTC været afholdt Jumbo Rally. Dette rally ser såvel kørere som beboerne på Solbakken frem til hvert år. Det er en skam, at så få danske sidevognskørere møder op.
Apropos traditioner. Vi må ikke glemme Julezielfahrt'en, som har været afholdt siden 1969, på nær i energikriseåret 1973 hvor man i en periode ikke måtte køre i weekenderne. I år bliver den afholdt 6-8. december. Som sædvanlig med gløgg og æbleskiver - og mon ikke også der i år falder en julehistorie af?
Igennem de 25 år har der selvfølgelig været en del udskiftning af medlemmer, men der har trods alt altid været en fast kerne, der har forstået at styre klubben i samme retning, så alle - både nye og gamle - medlemmer i dag kan mødes med hinanden, for eksempel i pinsen eller på klubaftner, og hygge sig med hinanden.
Udover ovennævnte arrangementer er der selvfølgelig sket en masse andet i årenes løb, men det vil føre for vidt at komme ind på alt det her. Dog kan nævnes, at vi jo også altid har deltaget i andre klubbers arrangementer og stadig gør det.
Jeg håber, at der vil komme mange gamle medlemmer, samt venner af klubben fra årene der er gået - og selvfølgelig de mange nye som vi har fået - til vores 25-års fødselsdagsfest/Høstfest den 14-15. september.
Onkel
Touring Nyt nr. 6
Vejret var elendigt på vejen til Assen TT. Selv om der er kommet flere køer på de tyske autobahner, blev den forudsagte køretid på syv timer dog kun overskredet med et kvarter. Træfpladsen var oversvømmet, men Senior Senil havde fundet pladsens højeste punkt, og her slog vi andre også telt op.
Per Senior havde været på besøg hos familie i Hamburg, og da det var lige ved Herberstrase, mente han, at Little John var blevet gammel nok til at se på gadens damer. John kom ud med øjne så store som tekopper og et stort smil på. Den gade var nok et besøg værd uden far.
Regnen stilnede af, og hollænderne fik lavet en kanal, så det meget vand kunne bortledes fra træfpladsen.
Da 500 racet var ved at slutte, stod Leif Degn op og jublede. Han troede, at Rainey vandt, men satte sig undrende ned, da de over højttalerne sagde, at "Svans" havde vundet, og så sprang Jytte op. På kroen måtte Mogens endnu en gang aflevere 10 gylden til krofatter, han havde igen holdt på alle andre end Schwanz.
Om aftenen og natten blev der festet, som der plejer. På et tidspunkt så jeg BH stå og forklare en tysker, at han lige havde købt endnu en tysk MC, endnu en MZ. Han fortalte senere, at han var blevet jaget væk af en vred "dame", der ville sove.
Søndag kørte nogle hjem, andre til D'n Toerstop MC Camping til afslapning blandt venner. Vi var meget sultne og bestilte schnitzler. Da Mike bagefter bestilte en uitschmider oveni, kikkede Jan (ejeren) lidt. Om aftenen spillede Mike luftguitar, og Karen måtte fortælle sin 7-årige søn, at sådan kunne voksne godt finde på at opføre sig, når de havde drukket.
Så snart Jytte og Per var kørt fra pladsen, skinnede solen, så dem gad de andre ikke at campere med mere. Jeg kørte efter dem, mens andre tog på bryggeri. Mike og Bente kom lidt senere. /Æ Gutzi skulle have lavet bremser. Mike havde lagt mærke til, at der måske ikke var så meget belægning på bakkerne, som da han købte dem for 150.000 km siden, men den, der bremser, han er fej, siger han, og så er der jo lige det med pengene.
Sydpå var det varmt. Som sædvanlig går man ikke fejl af Camping Moto, der har fået nye ejere. Efter en uge med nye venner gik det mod nord til Spa banen og "Patronen". Her sad nogle, der troede, de skulle have set superbike løb weekenden før, men der var intet løb. Efter et par dage her kørte jeg hjem.
Peter og BH tog til Ungarn og Tjeco-land. Polen blev droppet, selv om de havde snakket meget om nogle service-ydelser, som næsten ikke kostede noget der!
Der var lavet clubtur til Skagen, udelukkende med det formål at se Sussi og Leo. De har lige forsøgt sig på dansktoppen med Taxi,
Taxi, men kom ikke ind. Esben er helt forgabt i Sussis benarbejde, helt ude af takt er hun i Bad moon rising, fantastisk. Da selskabet forlod restauranten, faldt Per over midterstriben på vejen. Han slog sig ikke, da han var helt afslappet i faldet.
Samme weekend var der Superbike VM på Anderstorp, og der var gang i den, som der plejer at være, men knap så mange mennesker.
Der blev lavet burner's og druk
ket hjemmebrændt. "Tom hel Tom" vred håndtaget på sin Kawa GPz 600 R helt rundt og holdt det der, til køleren kogte. Det er trist med disse elektroniske tændingsbegrænsere. Nææ i gamle dage, da kunne de kun blive ved til ventilerne svømmede og bukkede, da var der modige mænd til. Hvis man skal i seng kl 23, eller ikke kan tåle at se fulde svenskere, skal man holde sig væk fra Anderstorp.
Ellers går vi i clubben og forbereder høstfesten, men der bliver da også tid til at tage til træf, senest snakkede Peter om at tage til Kildens EMC træf, men han måtte dog krybe til korset og indrømme at han ikke nåede det.
Touring Nyt nr. 7
August måned har for YCA's vedkommende mest foregået i Hulen med forberedelse til jubilæum/ høstfest. For en gangs skyld var der stor aktivitet af de fleste medlemmer. Selv Henning fik sved på panden (af hvad vides ikke).
Jubilæums/høstfesten startede allerede fredag aften, da John fra Touring-Klubben ankom lige til aftensmad - helt tilfældigt. Senere mødte GMC talstærkt op som sædvanlig (de har patent på tiger-buret hvert år til høstfest). Baren
lukkede 06.00 lørdag morgen, så det gik vist rimelig fedt.
Lørdag startede med at Henning og Peter drog mod Sabro på deres trial bikes. Til stor skuffelse for Henning blev der kun hjem-bragt en førsteplads, og det var
ikke ham selv der fik den.
Vi andre fik så tiden til at gå med borddækning og anretning af maden og øllet til åbenthus, som løb af stablen kl. 14.00.
Selve åbenthus arrangementet var lidt af en satsning, da der var stor uenighed, om der kom 80 eller 300 mennesker (der kom 300). Men skidt, vi havde jo øl nok .. . troede vi (der var bud efter flere adskillige gange).
Klokken cirka 16 vendte Peter og Henning hjem igen med kørere fra AMK, som viste et forrygende trial show op og ned af paller, tønder og dem selv.
Her er lige en lejlighed til at takke for alle de flotte gaver og de mange fremmødte.
Klokken cirka 19 gik vi ombord i de helstegte pattegrise, som vi havde hyret en slagter til at tage arm om. (Han er sygemeldt endnu.)
Senere på aftenen, mens musikken havde pause, afleverede Lille Pia sin helt personlige gave i form af "Smilende Sussi" - tror vi nok.
I anledning af mange sarte damenumser havde vi lejet en toiletvogn, som jo hurtigt blev fyldt, så der måtte bud efter gyllevognen. Den kom hurtigt, men det var jo mørkt, så han tog fejl af spanden og en Yamaha XS 400. Alt i alt var det en fed fest.
ulezielfahrt
Så er det igen på tide at invitere de mange vinterkørende til Zielfahrt, som i år afholdes i dagene 6.-7.-8. december på Møllegården i Voerså.
Der er 3 klasser 0-250 ccm, 250 ccm og sidevogne. Og så er der en pokal til den klub, der har kørt flest point hjem. Her tæller dog kun de 5 bedste fra klubben. Tilmeldinger og oplysninger fås hos Hans-Jørgen Jensen-Wettlaufer, Ydunsvej 28, 8230 Åbyhøj, tlf. 8615 0073. Udsendelse af startkort cirka 1. december.
P.LÅ.
Touring Nyt nr. 8
Der har været holdt alternativ vinfest i klubben. Der var nu ikke så mange deltagere, kun den faste stab. Indkøbet af vin var stærkt overdrevet. Til gengæld sørgede BH som sædvanligt for, at snitschlerne blev spist.
Det er blevet in at køre side-vogn i YCA. Der er indkøbt tre mere, så clubben nu har 11 sidevogns-cykler. En af de nye købere er BH. Han har købt Michaels "gamle" MZ med den berygtede fortid, og det fortsætter på samme måde. Først var det en Opel, der måtte lægge for i et højre sving, og sidst røg han ind i en gran-skov, da han skulle følge Tossens XT 600 ad en sandvej.
Alum har også købt ind, flere Fiat 127'ere har han ejet, både med motor for og bag. Den gamle Skoda skulle skiftes ud, men den fik han vist også billigt. Han vandt den ved sommerfesten i Alum Fodbold Klubs skydetelt som andenpræmie. Tredje præmien var to Skoda'er.
Senior Senil har fået brev fra politiets bedrageriafdeling. Vi har jo altid syntes, der var noget fordægt over ham, så det var der vel ikke noget underligt i. Det drejede sig om en restgæld på 14.000 kr på hans gamle Suzuki 185, som han købte for 8000 kr i 1989. Nu blev den købt ved Sejr, så det er ham, der hænger på den. Det havde ikke været morsomt, hvis den var købt privat.
John er blevet malersvend, og han holdt svendegilde, hvor vi andre gik til øllet, mens John gik til noget andet. Det endte med, at han "fik" en svoger, og vi andre en fin fest.
På generalforsamlingen den 25/ 10 skete der ikke noget helt vildt. Alle var enige om, at jubilæet var gået godt, og de mange gæster havde sørget for, at underskuddet ikke var blevet større, end budgettet kunne holde til en nedsættelse af ølprisen, der har ligget over andre klubbers. Klubaftenen tirsdag er flyttet til mandag igen, og husk i december, januar og februar er der kun klubaften om fredagen.
Småvejsturen, der efterhånden er blevet til en off-road tur, fandt sted den 2/11. Onkel havde igen lavet ruten, hvor vi kom 160 km
omkring. Det var skideskægt, men fremmødet kunne godt have været større. I klubben lavede Leif noget frygtelig stærkt gullashsuppe.
Kødet kunne lige så godt have været fra Kronjyden, for vi kunne ikke smage det.
Vi har fået tre nye medlemmer, den fattige studerende, Flemming, med den halmede BMW med Vetorex, og Luca og Freddy med en Yamaha XV 750. I skal være velkommen i klubben.
Vi håber, alle er kommet godt hjem fra julezielfahrt, når dette læses, og til sidst vil vi ønske jer alle en glædelig jul og et godt nytår.
- Brønd