Hulenyt 1992

Hulenyt 1992

Touring Nyt nr. 1

 

 

Det var en mørk og stormfuld aften. Patruljen holdt Træls Træf. Michael havde kun fået sin læderdragt på, så han knokkelfrøs og syntes, det hele var rigtig træls. Vi vandt en pokal for største overnattende klub, det var ikke så træls. Der var nogle fra Karup, der syntes, det ville være rart med en dæmning af maveindhold rundt om deres telt, den lavede de så på skift, kunne vi høre.

Julezielfahrten gik godt. Der var lige plads til alle. Nogle var overtrætte, en anden har lært at klæde sig anderledes på, jeg nævner ingen navne, men Majbrit var syg i flere uger. To af klubbens medlemmer fik en andenpræmie i sidevognsklassen, BH med Michael som "sandsæk". MZ'en gjorde ikke de store knuder undervejs.

Julefrokosten forløb uden de forventede store branderter og medfølgende tømmermænd, men ellers gik det godt. Juleaften mødtes vi i Hulen til almindelig julehygge. Efter den sene morgenmad blev frokosten udskudt og appetitten blev samlet under oprydning og et stort julebål.

Alene blev 30 år og havde indbudt til fest. Det gik godt, og hun fik den peber, hun fortjente. Bagefter gik nogle ud og så på et natteliv, som de vist ikke har magen til i Ulstrup.

Ålum City var rammen om nytårsaften, en dejlig steg, Lotte og Per, og de gamle hoveder kom godt ind i det nye år. Fyrværkeriafbrændingen var ved at gå galt, da en 50 kroners raket ikke lettede, men sprang på jorden.

Næste morgen gjorde værterne alt for, at vi ikke skulle bemærke deres værkende hoveder. Efter at Thomas havde fået start-hjælp var det AW's trecylindrede Guller, der lige skulle have en slurk vand, før det kunne gå mod Århus.

  1. Brønd

Touring Nyt nr. 2

 

MCTC holdt vintertræf ved Holstebro. YCÅ var på pletten, omend lidt forsinkede. Det var nemlig elendigt kørevejr med rimfrost, så visiret isede til på rekordtid.

Vi besøgte B&O og fik en forevisning af deres produkter, og en rundvisning i lydrum og maskinværkstedet.

BH ville sove udendørs, og da vi lige ville tjekke hans teltopslagning, troede han, vi ville vælte det. Vi rettede lidt på det, så det stod mere stabilt, men det væltede alligevel i nattens løb, så han måtte ud af den varme pose og rejse det igen.

Om søndagen var Skryd oppe inden 11.00! Uden for kastede sidste års uheldige helt, Axel (han brækkede kravebenet), og nogle andre sig ud i vild off-road kørsel op og ned ad en lille bakke. For ikke at skuffe dem ventede jeg til de var kørt, før jeg tog samme tur på sidevognscyklen.

Det er hul i hovedet at køre til vintertræf

YCÅ har af nogle fået ry for at være luksusmennesker. Det forsøgte vi at leve op til ved Silkeborgs vintertræf. Knap var motorcyklen slukket, før ladet blev tømt og generatoren startet for at drive varmeblæseren, så de kølige fingre igen kunne blive dejlig varme. Så blev kaffemaskinen tændt. Den bryggede mange kander, som blev fortyndet med en slags kølervæske og sukker (husk håndmixeren og fløde næste gang).

Da det blev mørkt, rykkede vi indendørs i klubteltet, lyskæden blev tændt og ringeklokken blev flittigt brugt af de besøgende. Kogepladen blev slet ikke brugt, så den lader vi blive hjemme en anden gang. Jeg nød al den luksus fra min lænestol med drejesokkel, mens andre bare måtte stå op eller sidde på en simpel campingstol, det var bare dejligt!

Jytte og Senior Senil havde aldrig prøvet vintercamping, det har Senior stadig ikke. Jeg ved ikke . . . måske kedede selskabet ham for han overnattede i en seng, der koster ikke under 3.500 kr. pr. dag. Tre unge kvinder var der til at klæde ham af, men da var Senil lige glad med sådan noget. De kiggede noget, da Senior under sine jeans bar termobukser og Helly Hansen plydse-bamser. Senior snublede ned af den lille kant, der er i Silkeborgs festsal, så han bankede hovedet i en bordkant og gik ud som et lys. Derfor har han stadig sin første vinterovernatning til gode.

Vi fik en præmie for næstflest deltagere. Nu ved vi ikke, om der var lidt snyd, om Senior blev regnet med?

Krakær plejer at være det første vintertræf i det nye år, men ikke i år. Først den 7.2. var der tid i Time Manageren.

Vinteren faldt den 16.2. en søndag, så var det tid for at prøve snekørsel igen. Også langrend skiene kom på igen, men tjek lige, hvordan man får dem af igen, inden I tager dem på.

Og så lige lidt rygter. Det siges, at Hundse kigger på bil. Og ikke nok med det, han vil også giftes!

Vi ses til generalforsamling.

  1. Brønd

Touring Nyt nr. 3

 

Mens nogle tog til MC udstilling i Kiel i bil, var de fleste deltagere i clubbens bowling mesterskab. Der var selvfølgelig de sædvanlige fruentimmere, der lige havde fedtet hænderne ind, så det røg om dem med bowlingkugler. Derfor havde de også fået deres egen bane i år. Mogens genvandt mesterskabet, og bagefter var der kaffe og kage hos samme.

Søndag var det vores tur til at holde kaffemøde, og der var både sommer- og vintercykler. Snøfterne, nej Snøvserne, blev ikke for kolde, de var i BIL. Nå, men de er jo de samme mennesker for det.

Klubbens forsøg på at genoplive karnevalet faldt lidt tamt ud, men deltagerne hyggede sig vist til ud på de små timer.

Off-road klubben havde generalforsamling, hytteweekend, off-road tur og enduro løb samtidig. Der var lidt diskussion, om Rally klassen skulle køre igen. Det skal den selvfølgelig. Hvis man er mere striks med engangs-licenserne kan de få hundrede kroner vel ikke ødelægge budgettet, når man ved, hvad det ellers koster.

En enkelt havde i år fundet til Bakkens åbning. Sammen med cirka 4.999 andre blev Bakken åbnet på behørig vis. Dagen efter blev Eksperimentariet besøgt, og jeg fandt ud af, at min vægt burde have været fordelt over 216 cm.

Til MCTC generalforsamlingen var BH nødt til at betle en plads i AW's sidevogn, da hans MZ ikke ville lade. Forsamlingen foregik i god ro og orden, og det blev fortalt, at der nu skal være en underskriftsindsamling imod den urimelige forskelsbehandling vedrørende skalaknækket på bil- og MC-afgifterne. Da et forslag, der ligner, var oppe på bestyrelsesmødet 3. oktober, var der ikke stemning for noget sådan. Vi er nogle stykker, der har fosøgt at ruske op i nogle politikere. For eksempel Anker Jørgensen er da bare helt kold i r . . . . over for os, og synes loven er helt i orden. Anne-Marie Meldgård (S) har endnu ikke svaret på et brev sendt d. 22/9-91. Nu skal der åbenbart ske noget. Bagefter kørte vi mod Ålum. For at fordele presset på Per og Lotte (vi ville også se race søndag) var vi fire, der skulle overnatte hos Peter.

Der var gang i festen. Det var fire fødselsdage, der var slået sammen, og der var levende musik og masser af fadøl. Festen blev ved til langt ud på natten. Da vi skulle ha' en taxa til Ulstrup, kunne Peter ikke huske nummeret på Georg Tovlig Taxa. Ham kendte de heller ikke på oplysningen. Efter en længere samtpunkt. 0059 gik heller ikke ram forbi. De fik så en sang om min ven, der hedder Keld. Det endte med, at vi måtte sove på gulvet, med værkendale fik han nummeret på en anden vognmand, det gentog sig nogle gange. Ålum ligger meget langt ude på landet, når man vil have en taxa på det tidse rygge til følge.

Vi kom hjem til Peter Parabol og så race. It was too rainy for Wayne's, begge stod af. Gardner var ude at botanisere to gange, så jeg tror godt, Tumult Pia kan pille billedet ned af væggen i soveværelset og glemme ham som aktiv kører. Et åbent skinnebensbrud er ikke til at spøge med. Kocinski stod også af, men det grinede vi kun af, selv om han kører Yamaha.

  1. Brønd

Touring Nyt nr. 4

 

110 km/t må vi nu køre på motorvejene. Mange mener nok, at det er et skridt i den rigtige retning. Jeg synes ikke, jeg kan mærke forskel, så det var en dårlig idé, for samtidig blev bøderne jo sat kraftigt op - vist til det dobbelte. Så havde det været bedre med 90 km/t på motorvej, altså 10 km den anden vej, og halvering af de gamle bøder.

Ålum er kommet til skade. Han var ved at gejle modellen, nej ikke Lotte, men Honda'en, da han fik en af stålbørsterne i øjet. Han vil

miste noget af synet, meget kedeligt, men alligevel billigt sluppet.

Vi har haft generalforsamling, og BH blev ny formand. Han afløste Thomas, der arbejder i Tysk-land ind imellem. Lotte fik så BH's plads i bestyrelsen.

Påskearbejdet blev klaret hurtigt. Blandt andet blev den gamle pejseskorsten taget ned og tossen fik den også solgt.

Påsketuren gik endnu engang til Blåkilden og så til Olden's sommerhus ved klisterkanalen (Limfjorden).

Samtidig blev der knoklet på MCTC campingpladsen. Jeg tror, Lise brugte det meste af sin tid med at holde øje med, om jeg nu også lavede noget. Men der blev malet og tømmereret, jævnet muldvarpeskud, tømt pool og meget mere.

Senere er en af vore HT ture gået til pladsen. Bagefter skulle Peter vise et godt værtshus (sidst han var der var pigerne fra Rønde husholdningsskole der), men de kunne ikke servere for så mange, så turen gik til Møllerens Hus.

Til sidst en hilsen til Tossen fra os 7 på Isle of Man, og til lykke med det nye arbejde. Nu må du så glæde dig over, at du ikke skulle ud at sejle.

 

Touring Nyt nr. 5

 

Kristi Himmelfartsdag gik mange danske MC'isters tur til D'n Toerstop. Også hollændere og tyskere tog dertil, så pladsen var overfyldt. Nogle blev efter sigende afvist, og det er jo træls. Men vi fik hygget med andre MCTC medlemmer og spillet dart og pool på et af de lokale værtshuse.

Søndag blev der god plads til at slå teltet ned. Hen på eftermiddagen kørte vi fire mod Zeebrügge. Forrest kørte Gert (AW), der kørte forkert, men alle nåede færgen til England og Felixstove. Herfra havde vi 5 timer til at nå Liverpool, og det kom lige til at passe med tiden.

Ved ni-tiden kunne vi så begynde at slå teltene op på Isle of Man i storm og regnvejr. Jørn, min telt-"kammerat", begyndt at spørge dumt. Jeg forsøgte at forklare ham om højtryk og lavtryk, solskin og fordampning, men han sagde bare hvorfor. Så opgav jeg. Humøret var ikke så højt den aften, hvorfor? De andre gange, jeg havde været på Man, havde vi boet på pensionat og siddet på Rosemount pubben hver aften. - Mere min stil end et blafrende telt, der begynder at tage vand ind. Hvorfor? Fordi det blæser og regner. Der blev dog kun 3 dage med dårligt vejr på turen, så det var jo billigt sluppet.

Tirsdag blev den første kører slået ihjel. Det var nede på den lille bane ved Castle Town, hvor der var løb for ældre cykler. Køreren var ved at forlade banen efter et styrt, da han blev ramt af en anden styrtende kørers MC. Han blev bare puttet i en body bag og lagt ind i en politibil!! I alt blev 5-7 kørere og turister dræbt i de hektiske uger.

Torsdag morgen kom de sidste tre til vor campingplads ved Hillberry. Vi fik så en uge med løb hver anden dag, så der også var tid til at se øen og få en "drinks".

Tumult Pia lavede et langsomt styrt, og hun havde ikke en gang fået "en drinks". Honda'en fik lidt ridser og hendes støttefod blev bøjet tilbage til standard formen. Vi fik skovlen under Jørn. Til sidst blev han selv træt af al det der hvorfor!

AW var flittig med at smøre kæde med en fedtet finger og hælde olie på Honda'erne, men 4-5 liter var nok. Mekaniker Jørns Honda var også tørstig, men nu er det jo også et helt år siden, den blev renoveret.

Min Yamaha 900 havde slidt starterkullene op, fandt jeg ud af efter at have købt en ny akkumulator. Nye kul kostede 65 kr. uoriginale med lodning.

En aften vi, HP, Peter og jeg, var på pub, blev Peter døbt Steve His-lop (Hip Hop) af nogle lokale piger, og det på grund af hans høje tindinger. Senere på aftenen var vi til Wet TT shirt. Bagefter ville Peter hjem. Han tog en taxa til Glen Helen, som han mente campingpladsen hed (den hedder Glen Dhoo). Da de havde kørt for £8, kunne Peter godt se, at det ikke var den rigtige vej til HilI Berry. Så slog chaufføren taxameteret fra og kørte Peter hjem. Samme Peter har også en tørstig MC, han kørte tør to gange på vej hjem til Danmark.

En aften kom vore svenske naboer hen og besøgte os, mens vi igen sad og nød en flaske whisky. De kiggede på HP og mente, at han da måtte være svensk. Det benægtede han, men vi andre kunne fortælle, at det nok ikke var helt forkert. Han har da fortalt om en søster, der bor nær Anderstorp.

Samme svenskere hyggede sig i teltet, kunne vi høre. Senere var de ude at tisse og kom igen hen til os og HP, som damen syntes var så sød. Da hun fortalte ham, at hun ingen trusser havde på, blev hun sendt i seng af sin ven.

Alt imens fejrede vennerne derhjemme pinse, hvor også de sørgede for ikke at dehydrere. Det blev sidste tur til Niels Ebbesens Eg, da den ældgamle eg sidenhen er væltet.

TT sejrene blev fordelt med 2 til Honda og Yamaha. Den ene af Hondas sejre var i 125 ccm, hvor der kun deltog Honda'er. Det var Joey Dunlop, der her tog sin 14. TT sejr. Dermed står han lige med Mike Hailwood. Der var kun få sekunder ned til Joey's lillebror, som vandt sidste år. Joey Dunlop ville ikke love flere sejre, men han er også ved at være gammel. Lige så gammel som Pia, hans store

fan, som nu har hans autograf hængende på væggen.

Hislop fik endelig en sejr i sidste løb, på en Norton 588, og det var velfortjent. Hans kørsel forbi os var vild hver gang. En gang

var han så langt ude, at han strejfede jordvolden med støvlen. Sejren bragte også vild jubel hos englænderne. Det var den første Norton sejr i 30 år.

Så gik det hjemad. BH, HP og Peter Hip Hop tog ned over Holland. Vi andre tog op over Skotland, hvor vi dasede i tre dage, inden vi tog hjem over Newcastle.

Båden vippede meget, så det endte med at mine rejsekammerater lå mere eller mindre søsyge under dæk. Så mødte jeg Preben fra Rødkærsbro, som jeg så sad og snakkede MC med, mens de sidste pund blev omsat i whisky.

Den 20 juni var vi så hjemme igen.

Samme weekend var 6 mand på Anderstorp, hvor de hjalp AMK som officials. De fik også mødt nogle friske fyre fra Gug, som vi får at se ved Høstfesten den 11.-13. september, hvor vi forsøger at gentage succesen fra sidste år med levende musik.

Så kom den store fodboldsensation. Vi blev europamestre. Jeg tog ind til Århus, og her fik jeg en på trynen af en nigger, der i hvert fald ikke var roligan. Jeg beholdt dog mit Dannebrog, som svinet var ude efter. De folk, der var vi Holland til TT, havde en fantastisk nat. Tyskerne var i undertal, så de blev trynet, og det var bare så fedt.

  1. Brønd

Touring Nyt nr. 6

 

Så er alles sommerferie overstået. Nogle havde en mere spændende tur end andre. Seniors Suzuki røg kraftigt på vej til Holland. Da han ringede til mekanikeren, fik han at vide, at han godt kunne køre videre, bare han sørgede for at der var olie nok på.

På D'n Toerstop var der en anden dansker der havde prøvet noget lignende. Da havde problemet været at, kondenseringskammeret for enden af ånderøret havde været samlet forkert. Det kiggede Senior så efter, og der var fejlen, og så var han glad. Det var jo også en lille sejr, at han selv kun

ne lave det.

Besøget på Toerstop indeholdt også et besøg på bryggeriet, og bagefter var folk i løftet stemning. Richard fra Hobro blev søvnig under den efterfølgende badning. Længe efter de andre var gået i land, efter mørkets frembrud, fandt nogle ham sovende i baderingen.

Andre kom på arbejdslejr. Peters forældre mente, at Peter og BH skulle arbejde lidt for føden, mens de var i deres sommerhus. Det var noget med en grøft der skulle graves. BH, der til daglig arbejder med software (han skærer skumgummi), fik store vabler i hænderne af det uvante arbejde.

Samme BH har snart været formand for klubben i et halvt år. Han har gjort "lynkarriere" i klubben, for han er jo kun en knejt. Til daglig kører han MZ 251 med sidevogn. Kom ikke i vejen for ham i bil, han har ordnet tre indtil nu. Selv træer kunne ikke føle sig sikre, da han lige havde fået sidevognskortet. Hans anden bike er en XJ 600, som ikke har fået skrammer. BH er så meget en MC mand, så da han skulle flytte, blev alt flyttet pr. MC med sidevogn!! BH hygger sig på sine 9 m2.

  1. Brønd

Touring Nyt nr. 7

 

MC demonstrationen på Christiansborg blev en rimelig succes. Havde tidspunktet været lidt senere på dagen, kunne endnu flere københavnere have nået frem, men der var mange fynboer og jyder imellem. Hvis ikke bil- og MC-afgifter bliver ens, synes jeg, vi skal starte underskriftindsamlingen til et MC-parti, når Bakken åbner. Det er nok det eneste, de har respekt for på tinget.

Vi har også været til et par kaffemøder i Galten og Horsens. Der var begrænset fremmøde, og det er synd, for det er en fin måde at møde de andre klubber på, det må vi gøre noget ved!

Senior har købt Ivans XS 1100, så nu har den lille mand store planer for sommerferien. Nu skal han bare lige have solgt sin Suzuki 550, men det skal nok gå. Han og Jytte har jo hidtil været store Svans-fans. Jytte har den sidste tid været ivrig Marlboro ryger, så mon ikke de konverterer til dette team, Rainey har jo vundet de sidste tre VM'er.

Sidste VM Grand Prix så vi ved Tumult Pia. Hun var meget ærgerlig over, at Honda heller ikke denne gang vandt. Grunden til denne sammenstimlen for at se racet er, at det lokale kabelselskab, Stofa, prioriterer serbokroatiske, tyrkiske og arabiske programmer højere end Eurosport eller de andre sportskanaler. Gennem beboerforeningerne har fremmed"arbejderne" stor indflydelse på valget af programmer, men så må vi jo ha' en parabol.

Weekenden før vi holdt Høstfest, skulle teltet rejses, strømmen trækkes, lokummet renses og andre nødvendige ting gøres. Det gav ikke de store diskussioner, men nu har vi jo også prøvet det før. Selve høst-festen gik rigtig godt. Vi kørte et orienteringsløb, hvor det ikke var alle, der var lige øvede. De to fra Højbjerg kørte i hvert fald stærkt, men ikke den rigtige vej. Brian, en yngre motorcyklist, kørte også for stærkt. Han havnede ude på en mark og måtte til sidst smide Suzuki'en. Det koste ham en smadret kåbeoverdel til 3.750 kr.

Efter spisningen, hvortil Tossens bror havde skaffet noget perfekt oksekød, var der fed live rock-musik . . . det fås ikke bedre. Denne gang havde vi fået rigelig med øl, men det var ikke det, der slog Tumult Pia til strået. Efter en farefuld dans på de lånte borde blev hun træt og blev lagt i sove-posen. Patruljen vandt pokalen for flest deltagere, Hans-Jørgen vandt 0-løbet for øvede på Yamaha XT 250, Freddy og datteren Naja vandt den uøvede klasse på XV 750 Yamaha. Det kan da nævnes, at Harley-Davidson også var at finde i præmierækken.

Da oprydningen var færdig søndag ved 18 tiden, kom Pia ud af teltet. Hun havde lidt pølserester i håret, som hun lige skulle have redt ud. Så kan I selv gætte, hvordan de var kommet der.

Det blev en god weekend, selv om vi manglede vennerne fra GMC. Vi manglede også lidt penge i kassen, da regnskabet skulle gøres op, men ikke mere end det nok skulle kunne komme til at løbe rundt med lidt flere mennesker.

Sidste weekend i september lukkede MC Touring Camp for i år. MZ klubben havde generalforsamling på pladsen, så der var tilpas mange mennesker. Da vi selv skulle passe baren, bestemte vi også lukketiden. Det blev kl. 6.30, og da havde vi stillet urene en time tilbage. På det tidspunkt var Anton oppe for tredje gang!

Julezielfahrt

Så er det igen på tide at invitere de mange vinterkørende til Zielfahrt, som i år afholdes i dagene 4.-5.-6. december på Møllegården i Voerså.

Der er 3 klasser, 0-250 ccm, 250 ccm og sidevogne. Og så er der en pokal til den klub, der har kørt flest point hjem. Her tæller dog kun de 5 bedste fra klubben. Tilmeldinger og oplysninger fås hos Hans-Jørgen Jensen-Wettlaufer, Ydunsvej 28, 8230 Åbyhøj, tlf. 8615 0073. Udsendelse af start-kort cirka 1. december.

  1. Brønd

 

Touring Nyt nr. 8

 

Generalforsamlingen varede kortere end den plejer, men der var da, som der plejer, en del ævlen. Lotte ville ikke modtage genvalg, så Freddy blev valgt ind efter omstemning.

Dagen efter havde vi vinfest. Den femte flaske smager ikke så godt som den første, men vi blev røde i hovederne og alt det andet, som Olden siger.

Silkeborg bød til kaffemøde, og vi kørte dertil i dejligt solskinsvejr. Der var mange andre, der havde fået den samme ide. Der kom også gæster fra Belgien på Harley'er.

MC Skrot og Skrammel indbød til Oktober-rally. Som sædvanlig havde Mike lavet nogle vanvittige konkurrencer. Under disse fandt Mike ud af, at folk med Gore-Tex tøj var kedelige. De ville ikke være med, når de kunne blive beskidte. Om natten blev der festet, og en natpisser så Garry Moore på luftguitar (Mike) og Phil Collins på trommer (Peter), og det gik ikke stille af.

Til klubfesten spiste vi med pinde - alle undtagen den ældste, Senil. Han var bange for, at maden skulle falde af, inden munden blev nået. Annette drak Peter og Bjørn under bordet i gin. Resten holdt ud til de små timer. Blandt andet blev der sunget kraftigt med på John Mogensens gamle sange.

Nogle gamle medlemmer af klubben har gjort ting, som de ville have forsvoret for få år siden. Pia og AW er ved at købe hus, og Jørn har købt bil, og han har kørt bil til flere af Honda Clubbens møder.

Efter aviserne at dømme, dør de fleste rigtige rockere nu også ved bilulykker. Prins Joachim går den anden vej. Han har taget MC kørekort. Han skal ikke betale registreringsafgift, så han får nok råd til en ordentlig kværn.

På småvejsturen blev blandt andet Kirstens gårdsplads hærget, og der var også nogle heste, som ikke var indhegnet ordentligt. Bjørn og Peter havde investeret i en XT 250 og en XL 350 R, og de var ikke pæne ved turens afslutning. Ud over mudderet havde Peter høstet et blinklys. Om aftenen så vi video fra sommerferien. Bagefter skulle vi se en Space film, som Olde havde lejet, gab!

Nu er det blevet fugtigt udenfor, så her er et godt råd, hvis dine støvler bliver våde. Man tager to Allways Ultra Super, stikker dem ned i støvlerne, og næste morgen har man bare tørre støvler. De suger nemlig bare, prøv det, prøv det, det er bare så godt.