Hulenyt 1993

Hulenyt 1993

Touring Nyt nr. 1

 

Det alternative Træls Træf blev en succes, Pia havde sørget for vores tør-forplejning, mens vi selv måtte tage det tunge slæb med de våde varer.

Da aftenen faldt på, væltede en bil i vejsvinget udenfor pladsen. Det gav nogen dramatik, men de to i bilen kom ikke noget til. Den ene smuttede med det samme, den anden blev i et kvarter, indtil Bo antydede, at han vist var påvirket af et eller andet. Så fik Bo en skalle og blødte, nej det var ikke Gert Bo, men Afrika Bo.

Fyren stak så af. Ålum fik kun fat i hans skjorte. Idioten, som var kendt af en deltager, løb ud over marken i bar overkrop. Senere kom strømerne og afhørte folk. Flemming var længe i bilen, han snakker jo som et vandfald, så mon ikke betjentene har fået alle historierne om hans BMW. Jeg ved ikke hvad det endte med, da jeg havde vigtigere ting at tage mig til.

Natten gav frost og is på teltene, men der var ingen, der havde frosset. Pia varmede rundstykker over primussen, som Artige Werner forsøgte at få til at ose, eller forsøgte han at få den til at lade være? A.W. har det ikke nemt med de brændere.

Efter morgenmaden kørte jeg til julestue hos Kirsten. Kirsten og Lene havde drukket alle bajerne, så jeg måtte ud og finde de sidste fyldte i kasserne på sidevognsladet. De var også ved at spise, men det varede længe, inden jeg blev budt mad.

Lene's Honda har holdt længe, og hun havde lånt Esbens 800 Suzuki. Nu var vejene glatte og dybtsaltede, så Lene afleverede Suzuki'en, som dog var nyvasket, så skulle min 425 Suzuki med fyldt lad også slæbe hende hjem. Det endte med en punktering. Lenes extra 80 kg var for meget for baghjulet, så Falck måtte bringe cyklen hjem.

Julezielfahrten begyndte ligesom sidste år med politi-razzia umiddelbart efter, man havde forladt kontinentet. De kontrollerede kun om vi var påvirkede af spiritus, og det var heldigt, da de sikkert kunne have fundet fejl på alle cykler. Vel ankommet til Voerså fandt Jytte Stroh-rommen frem, og så kom der gang i promillerne.

Næste morgen havde Freddy ørepine, og et af symptomerne var opkastning! Jo lægerne kan stadig lære noget. Jytte var bare morgen-grim.

Benny havde fået ballade med Pia, fordi han ikke havde haft bestik med til Træls Træf. Det fortalte han så stolt, at han havde husket denne gang. I hytten er der bestik til 200 mennesker!

Aftenen forløb som den plejer med julehistorier, gløgg og hundeører. Der var lidt forvirring ved præmieuddelingen, da en havde skrevet forkert cykel-størrelse.

Da Senior skulle til at køre hjem, fyrede han alle 14 heste af, så hans billige maskinkæde sprang. Det var jo ærgerligt, men den havde nu også været billig. Hurra for Falck.

Andre havde problemer med at starte. Peters skulle løbes i gang. Tidligere har vi talt 82 tråd, før den startede. Onkel måtte slæbes i gang af en MZ. Mike von Saddelbums, var denne gang kommet helt derop, men måtte slæbes i gang af en anden MZ, Gutzi Kaputzi.

Det er en gammel tradition med frit race hjem fra Randers til Hulen. Peters Honda 810 (opslidt 750) måtte ind til afkøling, da olielampen begyndte at lyse. Flemming var meget oprørt over de andres kørestil, noget de havde lært i gamle gangsterfilm: Man lusker hen mod lyskrydset, idet lyset skifter til gult fyres bomben af, og ham bagved bliver nødt til at stoppe for tværgående trafik. Senere har de indrømmet, at det måske var lidt vildt, men BH's MZ og Pias gamle CB 750 kom før Flemmings BMW, alle med sidevogn.

Skadefryd er sand fornøjelse. Ejvind Pedersen sender en BMWenlig hilsen i sidste nummer af TN. Nu er der bare den fejl ved BMW kørere, at de ikke fortæller vidt og bredt om deres indkøb, men ud på de små timer har jeg da hørt om for eksempel nyere BMW'er, der skulle have ombytnings-gearkasser, og en forhenværende sidevognskører fra Sønderjylland har brugt formuer på sin BMW, som han kører som en japaner.

Julefrokosten bød blandt andet som altid på vreden kål. Snapsen gjorde også kål på mange. Sådan flere julefrokoster i træk kan være hårde at klare. Benny og Peter drak hinanden under bordet. Gad vide, hvad vi gjorde, inden vi fik køjerummet?

Charlotte var også ved at gå omkuld. Leifs hund, Rasmus, graver huller alle vegne, og det var et af dem, hun faldt i. Gad vide, om han ikke kan lære den at fylde hullerne igen? Ellers må vi prøve at dressere ejeren.

Til sidst vil vi ønske jer alle et godt nytår. Håber vi ses i Silkeborg.

B.H. + H. Brønd

Touring Nyt nr. 2

 

Nytårsaften blev der ikke det go på, som jeg havde regnet med. Peter, BH og Ålum havde lovet pigerne at lave Chippendale show, men det blev ikke til mere end en bar røv.

På vej til MCTC vinter-træf så jeg Gunnar Skryd køre alene i sin gamle Mercedes. Der var vel ikke nogen, der havde råd til at dele benzinudgiften.

På fællesturen om lørdagen lavede BH stunt. Med Poul Jørgensen i sidevognen bremsede han så hårdt, mens han drejede, at snuden på sidevognen gik i jorden, og det var lige før .. .

Til Silkeborgs vintertræf gjorde sygdom indhug i vores deltagere. Det var også koldt den weekend. Nogle tyskere havde så taget bilen derop!

Nu forbereder "nogen" fra Århus sig til deres årlige Norgestur. HP fra Patruljen er blevet klædt på til turen, det er jo godt at kende "nogen".

Ellers er der gang i skruningen, sommercyklerne skal jo snart være klar.

  1. Brønd

Touring Nyt nr. 3

 

Når Pia og Artige Werner fra Skibby MC skal med nogle på tur, laver Pia en seddel til hver, så de ikke glemmer noget vigtigt. Til Primus-træf havde Gunnar glemt en hue. Det var måske derfor, han gik og frøs.

A.W. havde videokamera med så dem, der ikke var med på turen, kunne se Jørns happening med hans MZ reparation. Nordmændene var klar til at hente generator, svejseværk og mere for at hjælpe ham. Svein Borgesen, var også henne for at besigtige skaden, med et glas i hver hånd. Senere viste han, at han endnu kunne gå normalt.

Turens sjoveste begivenhed var, da Hans-Jørgen på sine langrendski var løbet ned ad den 5 km lange bakke. Han regnede med at

kunne få et lift tilbage af BH, som var kørt til købmand. BH standsede bare ikke. Han havde fået fart på Spjætten og mente, at når H-J kunne køre ned, kunne han vel også køre op. H-J råbte og truede ad ham. Det endte med at AW hentede ham.

Club-mesterskabet i bowling blev igen vundet af Mogens, men der blev indimellem vist nogle gode serier af Jytte og Freddy. Bagefter gav Prince Ib og Joan kaffe og kage.

Vi startede Jævndøgnstræffet ved at sætte en kasse øl på bordet. Lige efter kom TV2 på besøg, men de gav nu en god, sober dækning af træffet. Pers 11'er kom med på skærmen, da Carl fortalte at han "ikke kan skrue Harlev". Jørns MZ kom også med med bemærkningen "der var også ældre motorcykler med". Det

grinte de meget af på hans arbejdsplads.

Bakkens åbning gik lidt i lort. Der var alt for lidt tid på Sjællands-siden og for meget på Fyns-siden. Når vi er ude at køre mange, må man godt køre over for rødt lys, hvis den første er kørt ind i krydset for grønt. Det skal selvfølgelig gøres med forsigtighed, men det er tilladt. Jeg har aftalt med Mogens fra Osted at vi, hvis alle ikke er skræmt væk, til næste år laver en ny tidsplan, der kan overholdes.

Bakkens åbning blev igen en oplevelse. Jeg vil gætte på 5-6.000 motorcykler, af alle slags, masser af tilskuere i Nørrebrogade og langs ruten.

BH & H. Brønd

Touring Nyt nr. 4

Så vandt klubben en pokal mere. Det var til et træf i Tyskland for længst kørende club. Det sker kun sjældent i vor club, og så var det ikke engang knejterne der var af sted, men Per fik ikke pokal for ældste deltager, selv om han snart kan aspirere til den.

På vejen hjem besøgte de Mogens og Annie, som er flyttet ned i nærheden af Hviding i Sønderjylland. Per lavede en effektfuld ankomst, da han smed 11'eren på gårdspladsen, foden smuttede i gruset. Han skulle nok sætte sidevogn på.

På vores forårsgeneralforsamling var der kun en oprørende ting på programmet, det var Hulen. Den gamle dame vil sælge jorden fra gården, og vi kunne kun få en lejekontrakt på et halvt år. Vi fik besøg under forsamlingen, det var Kristian der havde taget kammeraterne fra Elmer med på visitten.

Næste weekend havde vi clubweekend. Onkel havde lavet et 0-løb, hvor Brian (kald ham bare Benny, det andet kan være for belastende) denne gang ikke lavede styrt, selv om han kørte "hurtigt". Bjørn og Kim vandt de to klasser.

Jytte havde lavet mad om aftenen. Efter et par pilsnere gik diskussionen så. Denne gang om EF afstemningen. Det kunne sætte gang i folk. Til sidst havde Per fået "nok", så gav han et show a'la Chippendale, her viste han bare det hele.

MCTC generalforsamlingen besøger vi normalt, men denne gang kørte vi bagefter op til Patruljens hygge-weekend. Peter var i AW's sidevogn, da han var blevet torpederet af en bil, så vi havde "one Peter on stok". Tyskerne gloede også, når vi råbte Halt efter ham.

Det er kedeligt, men det må jo frem, Pia lavede igen "kager" om søndagen. Peter råbte, at sådan nogle gamle svin ville vi ikke have med. Han havde lige glemt, at det var ham, der var med denne gang.

Når ungdomsklubber henvender sig, om vi ikke vil lave et foredrag, kører vi ud og viser at ikke alle biker's er rockkere, fortæller om motorcyklerne, klubliv og påklædning. B.H. viste sit nye Gore Tex frem, og Lene fortalte, at hun ikke havde noget på under sine læder-bukser! Der blev lidt uro ved denne oplysning. Bedre blev det ikke, da hun rødmende fortalte, at dragten var så varm, at hun kunne køre langt hen på efteråret, kun med en T-shirt under! Gad vide, hvor mange af disse tætsiddende dragter Esben har taget mål til?

Annie er blevet 30 år og havde budt os til fest. Det var første gang jeg var på de kanter, der var kun 1.600 m til diget. Alle i byen var interesserede i os, også fluerne. Det var en dejlig lille by med venlige naboer. Festen gik godt, vi fik spidstegt svin. Tossens bror lavede det. Han havde denne gang fået en madras på gulvet, da han før var faldet ned fra overkøjen og havde brækket skulderen. Annie's datter, Malene, og en veninde dansede hip-hop. Det var Peter også med på, men ikke så længe. Han var også ude at svinge The horse woman. Sent på natten kom en ind med svinehovedet, og så gik den på "kys svinet, det er sidste chance", fin fest.

Hjemturen gik blandt andet ad den gamle A10 hovedvej. Benny ville gerne have været på motorvejen, han har ikke sans for bløde kurver.

HB

Touring Nyt nr. 5

 

Jumbo Rally blev igen en succes, både for børnene og os kørere. Der var ret tæt kamp fra 15. pladsen og opad.

Porno Kaj og Ulla havde slået deres 50 års fødselsdage sammen, og de holdt en stor fest i Tilst Forsamlingshus. Da klokken passerede midnat havde Pias ene Honda været indregistreret i 20 år, og det måtte der også skåles på. Vi var tre, der blev smidt ud af huset, som de sidste. Det var egentlig meningen at vi skulle i byen, men da taxaen begyndte at køre, faldt Peter i søvn, og så ville han ikke være meget bevendt, der hvor vi skulle have været hen.

MC Festivalen var en klam fornøjelse fredag, men det blev hurtigt glemt når man kom ind i varmen og dansede til Wet Spot. Til dem, der kunne li' musikken, vil jeg lige sige kom til Høstfest den 18. september, der spiller de igen.

Jeg vågnede op med soppebad i teltet. Lørdagen gik for vores vedkommende mest med off-roadløb, men der var da nogle, der fik tid til at få MC Steak på den lokale kro. Om aftenen var der nogle, der var ude at føre sig frem. Jeg så det nu ikke. Det var BH, der er kilden. Næste dag måtte Peter krybe til korset og bekende. Amby gik og sagde bibelcitater. Han påstod, at Jesus var den første motorcyklist, da han havde læst at "da for Jesus til himmels med Triumph".

Det var jo pinse, og den plejer vi at fejre i Hulen, så om søndagen kørte vi dertil for at grille og pleje tørsten. Benny kom på sin lille 250 Suzuki og fortalte, at den lige havde været oppe i det røde felt, på temperatur-skalaen altså. Det viste sig, at han havde brændt toppakningen på vej hjem fra Jels. Samme Benny indgik senere et væddemål om at drikke 10 øl inden kl. 12. Det klarede han ikke, men han begyndte at synge gamle Slåbrok band sange. Han kan dem ikke helt, så de blev blandet lidt sammen. Det lød nogenlunde sådan: "Brigitte Bardot, hun har købt en to gears Diesella, for hun blander sig i noget, hun it' forstår ..." Senior Senil var også vrøvlet. Da han skulle i seng, kunne han ikke huske, hvor han havde lagt sin sovepose.

Benny startede dagen med at lave indvendige loop, lige som om natten. Vi måtte fortælle ham, at det kræver træning at begå sig til fester. Silkeborgs Hygge-weekend gik virkelig godt, ihvertfald om natten. Det var lidt svært at komme op og få teltet med næste dag.

Så havde vi lige et indbrud. Det er da træls at få stjålet noget, men meningsløst hærværk . . . ! Der blev stjålet en blå Yamaha el-generator EF 1400/2100W GH 170A-107245, kaffe, 2.000 plastickrus, værktøj og soda-vand. Tyven må altså være stor og stærk, drikke kaffe og sodavand og kunne bruge værktøj. Vi har såmænd selv et medlem, der kunne passe på den beskrivelse, men hans fingeraftryk var der ikke, da vi begyndte rengøringen - og heller ikke da der var gjort rent.

Japaner-træf i Randers, det måtte jeg op at besøge for første gang. Der fandt jeg min første "store" motorcykel, en Kawa 350 Avenger fra '68. Den var skrumpet meget på de år. Jeg husker den som en stor kraftig superbike, det var den ihvertfald i forhold til 90'eren jeg havde før. Nu lignede den bare en knallert.

Der var mange flotte cykler, og der blev hentet expertbistand når vi for eksempel ikke kunne finde ud af, hvilken oliekøler, der var monteret korrekt.

Jeg snuppede lige et billede af min 900 på en lånt plads i udstillingsrækken.

Hondsrug Rally og Assen TT: Vi kom dumpende fra torsdag aften og havde det ellers skægt. Der blev kørt race på computermotorcyklerne og drukket bajere ind imellem. Jytte og Senior slog sig løs på dansegulvet. Benny Kis Kis slog sig også løs, men det vil han ikke have omtalt!

Så var det tid for D'n Toerstop, dejlig afslapning. Vi var også på bryggeri. Benny skulle have sit øl-pas, men han nåede det ikke, så han fik påtegnet DNF bag i passet.

Så må man igen læse om en, der tror, at der er nogle, der profiterer på MCTC's motorcykler, J. H. Odense og før ham "halv-hjerne" fra Brabrand, Steen Jørgensen, der påstod at bestyrelsen kørte gratis på klubbens MC'er. Hvis de har mistanke om noget fordækt, så tag det op på en generalforsamling og lad bestyrelsen fremlægge dokumentation for kørslen.

BH & H. Brønd

Touring Nyt nr. 6

 

Så kan vi se tilbage på sommerferien. Den var mere spændende for nogle end for andre.

Jytte, Senior Senil, BH og Peter var i Spanien, hvor de oplevede mange "sjove" ting. Turen derned gik over Camping Moto, hvor der som altid var dejlig varmt.

Opholdet i Spanien foregik i lejet villa i Torrevieja. Det kostede en formue at køre på deres motorveje, og Seniors Yamaha 1100 holdt op med at lade. Da han havde gået alle ledninger og stik efter, skulle han lige ud at køre noget strøm på. Per har aldrig fået nogen bøder i trafikken herhjemme, men han har fået 3 bøder i Spanien. Denne gang mente han, det var for at køre uden lys. Han forsøgte sig på hjemme-spansk, men der var ikke noget at gøre, der skulle penge i kaffekassen.

Et andet nummer han lavede, var at blive smidt ud af det Olympiske Stadion i Barcelona, inden han var kommet ind. Han ville lige videofilme fra et byggestillads, men det var vist forbudt.

Ellers var der dejligt. Det meste af tiden i Spanien brugte vi på at dække vores væskebehov, der var meget varmt. Indimellem blev det også til nogle udflugter. Blandt andet tvang Jytte os til stranden, hvor det kun var BH, der turde svømme uden for haj-spærringerne.

En af de sidste dage i Torrevieja ville Peter have sol. De skulle nødigt tro, at han havde siddet i baren hele ferien. Af med trøjen, 3 timer på tagterrassen i middagssolen. Han slap med en 2. grads forbrænding, men havde svært ved at ligge, sove o.s.v. de følgende dage. På vejen hjem blev Pers akkumulator ladet op, hvor vi overnattede, det kunne de også fixe på Rendez-Vous.

I Luxemburg havde Jytte problemer med en ekspeditrice, der ikke ville sælge noget, men det lykkedes Jytte at købe de obligatoriske 600 smøger. Oppe i Holland skiftede Per til vekselstrøm. Det vil sige, han byttede akkumulator med Peter, kun 10 km fra D'n Toerstop.

Alle kom godt hjem, selv om Per løb tør syd for Vejle. Jytte var under alle disse genvordigheder klar til at ringe til SOS, sælge cyklen og tage på ferie med SAS næste år.

Andre tog på spareferie på MC Touring Camp, hvor vi fik hilst på Rynkerne, og en anden weekend en masse børn. Da forældrene var gået i seng, og baren var lukket, blev det til romantik ved bålet. Det var Benny, der førte sig frem.

  1. Brønd og Michael skulle til race i Brno. Michael har ikke kørt så langt de sidste 4 år, efter en ulykke, men før den kørte han til Spa med fuld oppakning på en DT 125 Yamaha, i et stræk. Nu er han blevet voksen og følsom . . . i røven! Vi nåede syd for Hannover, så var det nok. Vi kørte tilbage til Hamburg, fik et hotelværelse og tog ud at spise, tilfældigvis på Reberbahn!

Bjørn kørte også mod Brno, men han nåede helt derned og havde det fint sammen med en masse tyskere. Eneste minus var solforbrændinger på benene.

Tossen er lige kommet hjem fra Portugal. Der var en masse skøre spaniere med larmende radioer, så der kunne han ikke holde ud at være. Undervejs blev de kendte MC camps besøgt.

Vi har også været til Galtens hyggeweekend. Her vandt vi en pokal for flest deltagere. Hvad der mere er en sensation er, at Kai Grubbelbak var med til at vinde den.

Jeg har læst i Danmarks næstmest seriøse MC-blad, Den Blå Avis, at BMW har lavet en folder, så BMW kørere kan begå sig, når de skal have hjælp med nedbrudte cykler i udlandet. Det burde da være ganske overflødigt, ikke også Ejvind Pedersen, Middelfart.

BH & H. Brønd

Touring Nyt nr. 7

Århus Festuge Rally blev afholdt af Off-Road Klubben i Århus. Kristian, Peter og Onkel var med. Peter udgik dog hurtigt, da løbet var sværere, end han havde regnet med. Udstyret var ellers i orden, nye støvler, bukser og knæbeskyttere. Det var et langt løb med spisning bagefter, så det blev sent.

Som forberedelse til Høstfesten skulle festteltet rejses i weekenden før. Det blev en våd omgang, men op kom det.

Høstfesten fik dejligt vejr. Vi startede allerede med at feste fredag aften. Peter gik sådan til den, at han, da han mente at det var tid at komme i seng, bøjede teltstangen. Han glemte også, at det var et nyt telt, så han lå i forteltet i et par timer, så fortsatte han igen.

Jytte havde bænket sig med sine "venner" fra GMC. De blev mere og mere gavmilde med de sorte svin. Om hun lavede etnisk udrensning i løbet af natten ved jeg ikke, men det kan godt tænkes.

Lørdag eftermiddagen startede med konkurrencer. Først MZ-motorkast, både for herrer og damer, og så blandet styltegang. Så var det tid at fugte den tørre plet.

Wet Spot spillede igen skide godt. I pausen var der præmieuddeling og konkurrence. Største klub var Struer Touring Klub, som tog godt for sig af pokalerne. GMC havde kørt flest km.

Johnny havde skænket et bånd med John Mogensen melodier til klubben, det forsøgte vi så at få nogen til at synge til. Det gik indimellem lidt trægt, Charlotte var den første, der forsøgte sig, og så gled det. Bette Pias Ole forsøgte sig også et par gange, den sidste med syv mands backing-gruppe. Det hjalp ikke på hans manglende takt, men han synger bedre end Bette Pia. Jan fra Silkeborg var den sidste, der fik præmie, de var skænket af Franz Kroon Eftf.

Det var en fredelig aften, flimmeren gik, og så kommer en af klubbens gamle medlemmer frem på skærmen. Det var Katana Dronningen, Margit, som er blevet strømer, hvilket hun spillede i den dansk-svenske serie Blodbrødre. Hendes kolleger skulle lige have kendt hende, da hun kørte rundt på Katana'en i balletskørt og lavede trafikkaos i Århus.

BH & H. Brønd

Julezielfahrt

Så er det igen på tide at invitere de mange vinterkørende til Zielfahrt, som i år afholdes i dagene 3.-4.-5. december på Møllegården i

Voerså.

Der er 3 klasser, 0-250 ccm, 250 ccm og sidevogne. Og så er der en pokal til den klub, der har kørt flest point hjem. Her tæller dog kun de 5 bedste fra klubben. Tilmeldinger og oplysninger fås hos Hans-Jørgen Jensen-Wettlaufer, Ydunsvej 28, 8230 Åbyhøj, tlf. 8615 0073. Udsendelse af startkort cirka 1. december.

Touring Nyt nr. 8

Sidst i september var der 4, som tog til Pennebergløb hos Snøvserne. Det blev på alle måder en VAD weekend.

Shepheards MC havde jubilæum og lokkede med fri bar først på aftenen. Der kom ikke mange mennesker, derfor blev der fri bar hele aftenen. Noget vi gerne ser gentaget. Det var en god fest med alt fra Phil Collins til Tommy Steele.

Den årlige klubfest blev flyttet flere gange, inden vi blev enige om den 16/10. Som sædvanlig blev der spillet højt og indtaget "pæne" mængder drikkevarer. Thomas turde ikke sove i tigerburet, da Peter og Brønd ville afprøve en benzinbrænder midt om natten. Om det lykkedes at tænde brænderen vides ikke, men under forsøget lykkedes det at sode loftet til.

23/10 afholdt MC SS Oktoberrally. Peter og BH var alt, hvad YCA kunne afse til dette traditionsrige arrangement. Resten af klubben var udlånt til havearbejde, svigermors fødselsdag o.s.v. Der var 7 fra MC Patruljen. De var meget stolte over, at de var så mange. Men hvad hjælper det at være mange, når man går i seng straks efter børnetimen.

I år var der mange deltagere i småvejsturen. Peter skulle have været med, men han kører Honda, og den ville ikke starte (han har 2 ventiler tilbage). I stedet måtte han have snoren ud til J.K. Stoffers maskinstation.

6/11 var v i l 4 på MC, der trillede op uden for Åbyhøj kirke (Peter var på lånt MC). John og Pernille skulle giftes. Under festen om aftenen fortalte de, at der var planlagt en forøgelse af klubben.

Hvis du, på trods af hvad der er skrevet, skulle få lyst til at se ud i "Hulen", skal du være velkommen. Måske lyder vi til at være en flok særlinge, men vi er egentlig meget normale. Selvom klubben hedder Yamaha Club Arhus, kører vi på alle mærker. Både japanske, amerikanske og europæiske. Der er normalt folk i hulen mandag og fredag efter 20.00. Om vinteren dog kun om fredagen.

Walter K. Aaden